onsdag 1 maj 2013

Var försiktig med vad du önskar...

...för du kan få det!


I inledningen av the Secret så ställer Bob Proctor frågan -"What do you REALLY want?"

Har du tänkt på vad du VERKLIGEN vill ha?  Alltså VARFÖR du vill ha det du vill ha?

Du kanske vill ha en viss bil, av ett visst märke. Varför vill du ha den? För att den är bränslesnål? För att den är snygg? Ska andra tycka att den är snygg? För att den har utmärkta köregenskaper? För att du verkar välbärgad om du har en sån? För att den skapar eller förstärker en viss image?

Du kanske vill bo i ett visst område. Varför vill du det? För att det är vackra omgivningar? För att det är bra för barnen? För att det låter bra att säga att du bor där? För att dina vänner bor där?

Du kanske vill jobba som advokat. Är det för att det är bra betalt? För att du vill jobba 60h/vecka? För att det är pondus att vara advokat? För att du brinner för juridik?

Jag kan fortsätta lite till, men jag tror ni fattar...


Nu menar jag inte att någon av anledningarna skulle vara fel - det står var och en fritt att välja sina önskningar av precis vilken anledning som helst. Och du kan få precis vad du vill, oavsett anledning!!

Men min tanke är att ibland är anledningen till önskan kanske inte den man först tror. Många önskar sig saker/händelser som gör att de verkar bättre i andras ögon utan att egentligen tänka efter om de verkligen vill ha det själva, om de skulle trivas med vad-det-nu-kan-vara. Eller om de ens har råd med det! Så att när de väl får det de ville ha... så kanske det inte fyller det behov de först ansåg sig ha. 

Du får önska dig precis vad du vill, men tänk efter några gånger medan du formulerar din önskan :-)
Låt hjärtat och magen bestämma vad som är rätt för DIG.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar